A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined index: pap3r5

Filename: controllers/Com_News.php

Line Number: 237

Backtrace:

File: /home/wansink/domains/wansink-partner.nl/public_html/components/news/controllers/Com_News.php
Line: 237
Function: _error_handler

File: /home/wansink/domains/wansink-partner.nl/application/controllers/Core.php
Line: 86
Function: show_Item

File: /home/wansink/domains/wansink-partner.nl/public_html/index.php
Line: 302
Function: require_once

Prinsjesdag 2018 - Wansink & Partner

Prinsjesdag 2018

Afgelopen september is er met Prinsjesdag weer veel informatie op ondernemers afgekomen. Een aantal van deze fiscale veranderingen zijn voor jou van toepassing. Wansink & Partner staat je uiteraard graag bij in de implementatie van deze veranderingen.

Van je eigen BV lenen

Deze wijziging is als laatste toegevoegd, maar gaat wel impact hebben op DGA’s. Bij een schuld van de DGA bij de eigen BV van € 500.000 of meer is het kabinet voornemens om deze schulden te belasten in box 2. De details van deze maatregel zijn nog niet bekend gemaakt en worden verwacht in het eerste kwartaal van 2019 en zullen in werking treden op 1 januari 2022. Als lichtpunt voor de DGA’s is er al wel sprake van een overgangsregeling voor bestaande schulden met betrekking op de eigen woning.

6% btw-tarief naar 9%

Deze maatregel treft iedereen in de portemonnee. Door deze verhoging heb je maandelijks minder te besteden. Wanneer de koopkracht van de consument achteruit gaat, heeft dit uiteraard ook impact op de ondernemers. Daarnaast levert het voor de ondernemers ook praktische vragen op. Hoe zit het met producten en diensten uit 2018 die ik pas in 2019 lever? Het gaat als volgt: wanneer je de betaling voor 1 januari 2019 hebt ontvangen voor een product of dienst die je in 2019 pas levert hoef je geen btw-correctie toe te passen. Je kunt dan dus nog de 6% btw toepassen. Heb je tegen die tijd twijfels of wil je hulp bij de voorbereiding hierop, bel ons gerust!

De 30%-regeling

Sommige expertises zijn schaars in Nederland. Deze deskundigen halen wij daarom uit het buitenland. Hiervoor bestaat de 30%-regeling. Dit houdt onder andere in dat deze werknemers 30% van hun loon onbelast ontvangen en er fiscale voordelen zijn in de inkomstenbelasting. Wat gaat er nu veranderen? Per 1 januari 2019 zal de termijn waarin deze werknemers gebruik kunnen maken van deze regeling van acht jaar ingekort worden naar vijf jaar. Heb je expertisewerknemers uit het buitenland in dienst, laat dan nakijken wat de gevolgen van deze wijziging op jouw bedrijf en werknemers zijn.

Verlaging van het tarief voor de vennootschapsbelasting

Er is gelukkig ook goed nieuws te melden. Het tarief van de vennootschapsbelasting gaat in de komende drie jaar (2019, 2020 en 2021) flink omlaag. De eerste schijf wordt dan 19%, de tweede 25%. Vanaf 2020 dalen die tarieven naar 16,5% en 22,55%. In 2021 naar 15% en 20,50%.

Dat dit voor iedere ondernemer een daadwerkelijk financieel voordeel op gaat leveren is onwaarschijnlijk. Een DGA die na het betalen van de vennootschapsbelasting (een deel van) de winst wil uitkeren aan zichzelf (inkomsten uit aanmerkelijk belang) krijgt te maken met een verhoging van de tarieven in box 2. Het belastingtarief op winst uit aandelen gaat van 25% naar 26,25% in 2020. In 2021 gaat het tarief naar 26,90%.

Kortom, leuker kunnen ze het niet maken!
Wil je weten of jouw dividend nog in 2018 moet uitkeren of beter in 2019, wij adviseren je graag!

Fiets van de zaak

Met ingang van 2020 komt er een regeling voor een fiets van de zaak. Ze zal vergelijkbaar zijn met de huidige regeling voor de auto van de zaak. Hoe gaat deze regeling in haar werk? In plaats van per medewerker bekijken wat het voordeel is, zal in de nieuwe regeling de bijtelling 7% van de consumentenprijs van de fiets bedragen. Deze regeling is ook voor fietsen met trapondersteuning! Hier zitten uiteraard wel voorwaarden aan verbonden. Het privégebruik van de fiets moet aangetoond kunnen worden door de inspecteur. En om het leven van de inspecteur makkelijk te maken is het woon-werkverkeer aangemerkt als privégebruik. Er is nog een voordeel te krijgen wanneer je werknemer een eigen bijdrage betaalt voor het privégebruik, dan komt deze namelijk in mindering op de bijtelling.

Vrijwilligersvergoeding aanpassen in 2019?

Indien het Belastingplan 2019 wordt aangenomen zoals het nu is, dan is er voor vrijwilligers goed nieuws. Als je als vrijwilliger nu een vergoeding ontvangt voor jouw werkzaamheden dan mag deze vergoeding met ingang van 1 januari 2019 oplopen tot maximaal € 1.700 per kalanderjaar. Let hierbij wel op het maandelijkse maximum van € 170.

 

Meer weten of deze of andere zaken?
We helpen je graag! 

Wij zijn Wansink & Partner

We maken graag het onmogelijke mogelijk voor ondernemers van nu. Helpen groeien, stabiliseren en doorontwikkelen. Cijfers hebben bij ons een heel andere functie. Wij zijn er trots op om de stip op de horizon vérder te mogen zetten voor uiteenlopende opdrachtgevers.

Contact

Kantoor Almelo
Henri Dunantstraat 5
7607 XK Almelo

Tel: 0546 - 58 83 70
Kantoor Hoogeveen
Dotterbloem 11
7909 HG Hoogeveen

Tel: 0528 - 76 07 60