Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

Belastingaangifte

U bent al bekend met de belastingaangifte voor de inkomstenbelasting. Als ondernemer moet u ook aan bepaalde belastingverplichtingen  voldoen. Het is afhankelijk van uw onderneming welke belastingaangiftes voor u gelden. Als starter kun u onder andere te maken krijgen met de onderstaande belastingen:

  • Inkomsten- en vennootschapsbelasting

  • Omzetbelasting

  • ICP (Intra Communitaire Prestaties)

  • Loonheffingen


Belastingaangifte op gezette tijden
Uw aangifte omzetbelasting moet u, afhankelijk van de grootte van uw bedrijf, per maand, per kwartaal en soms per jaar aangeven en betalen. Hetzelfde geldt voor de aangifte ICP. Voor uw inkomstenbelasting is het standaard dat u één keer per jaar (meestal een jaar later) uw aangifte doet.
 

“Uw partner voor de lange termijn” "Financiële zaken moeten voor iedereen toegankelijk en behapbaar zijn"

Het is echter in uw voordeel om deze belastingaangifte op gezette tijden te doen. Hierdoor kunt u wat meer vooruit betalen en plannen wat u moet betalen. U kunt hier dan beter rekening mee houden. Door gebruik te maken van de voorlopige aangiften inkomstenbelasting, kunt u vooraf per maand al uw inkomstenbelasting betalen. Bij de definitieve aangifte inkomstenbelasting moet u dan alleen nog het verschil tussen uw geschatte inkomen en uw daadwerkelijke inkomen betalen (of krijgt u het teveel betaalde bedrag terug).

“Uw partner voor de lange termijn” 

“Uw probleem is onze uitdaging”

Elke onderneming is anders

Elke onderneming is anders en het is belangrijk daar rekening mee te houden. Hebt u veel omzet in één bepaalde periode in het jaar? Dan heeft dit totaal andere gevolgen voor uw aangifte dan wanneer u elke maand exact het zelfde bedrag aan omzet mag factureren. Daarnaast zorgen speciale regels er vaak voor dat de ene onderneming wel bepaalde aftrekken heeft en de andere juist net niet. We gaan hierover daarom graag met u in gesprek om te kijken welke opties voor u het meest gunstig zijn. Maak een afspraak. Neem contact met ons op via 0546 - 58 83 70 of e-mail naar .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken).

Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

“Uw probleem is onze uitdaging”

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven?
Meld u nu aan

Laat ons u terugbellen

Wilt u graag worden teruggebeld?
Bel mij terug