Spotcap. On the spot een zakelijke lening?

04 juli 2017 - Thijs Wansink Delen

Wij hebben inmiddels aardig wat financieringsvormen voorbij zien komen. Uiteraard werkt Wansink & Partner bij financieringsaanvragen nauw samen met de banken. Daarnaast doen we regelmatig zaken met alternatieve geldverstrekkers zoals Geld voor Elkaar, Debiteurenbeurs.nl en Qredits. De doorlooptijd bij deze aanbieders is doorgaans een stuk korter dan bij de reguliere banken. Maar binnen 24 uur je financiering rond? Dat is ook nieuw voor ons. Tijd om wat research te doen naar Spotcap!

Binnen 24 uur antwoord lijkt onhaalbaar

Eerlijk, we hebben inmiddels vier aanvragen voor deze snelle optie mogen indienen en geen enkele aanvraag was binnen 24 uur rond. In drie van de vier gevallen duurde het, ondanks dat we alle gegevens ineens aanleverden, echt vijf werkdagen. In het laatste geval, een simpele financiering van een eenvoudige bedrijfsstructuur, duurde het drie werkdagen voor we een afwijzing kregen. Wederom blijkt dat, met uitzondering van Debiteurenbeurs.nl, geen enkele club een kredietaanvraag sneller kan afhandelen.

Geautomatiseerde risicoanalyse

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Geld voor Elkaar en Qredits werkt Spotcap ‘alleen’ met een technische analyse van je cijfers. Op basis van jaarcijfers, bankmutaties en de aangifte omzetbelasting maakt Spotcap een geautomatiseerde risicoanalyse van je onderneming. Dit proces zorgt ervoor dat de betreffende aanvraag vlot kan verlopen. Heb je echter andere verwachtingen van dit proces, dan ben je bij Spotcap aan het verkeerde adres. Spotcap likes Big Data.

Spotcap voor je kortlopende tekorten

Heb je een onderneming waar slechts af en toe tekorten spelen, of kun je door het aangaan van een snelle kortdurende lening flink verdienen, dan is Spotcap ideaal. Heb je eenmalig last van die debiteur die te laat betaalt, of moet je tijdelijk een stuk extra voorraad financieren? Spotcap it is! Je kunt, op basis van je reeds lopende resultaten, vaak gemakkelijk een tijdelijke lening krijgen en  hoeft geen uitgebreid plan te schrijven. Houd wel even rekening met de rente van ruim 1% per maand over het opgenomen saldo.

Ruim de tijd om af te lossen

Het komt helaas weleens voor dat een eenmaal afgesloten lening toch niet conform planning terug te betalen is. Bij een reguliere bank heb je dan al snel een issue. Heb je een lening bij Spotcap, dan is de stress een stuk minder. Je hebt ruim de tijd om alsnog de verschuldigde aflossing te voldoen en pas als dat niet lukt, krijg je met extra kosten te maken. Eén nadeel: mocht je een aflossing over de termijn schieten, dan ben je voor een volgende lening een stuk minder welkom (maar dat snap je zelf vast ook wel).

Wie slim is belt Wansink & Partner

Een financiering aanvragen bij Spotcap kun je prima zelf. ‘Eitje’ voor de gemiddelde ondernemer. Er zijn alleen zoveel verschillende financieringsvormen, dat het geen overbodige luxe is om even je smartphone te pakken. Een adviseur van Wansink & Partner kan je binnen 15 minuten vertellen welke financieringsvorm en financieringsclub geschikt is voor jouw vraag. Bel ons, wij helpen je graag!


2644 keer bekeken | Geplaatst in: Wansink & Partner
 E-mail
    Deel dit artikel:

Blijf op de hoogte! Als eerste op de hoogte zijn van nieuwe blogs? Meldt u dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Thijs Wansink

​Thijs Wansink – Zonder Thijs geen Wansink & Partner

Thijs is oprichter en partner bij Wansink & Partner. Hij houdt zich dagelijks bezig met de (vak)technische & commerciële ontwikkeling van Wansink & Partner…

Bekijk mijn profiel ›

Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak

Schrijf een reactie

Wilt u eens kennismaken? Maak een afspraak